marți, 5 iulie 2011

Mărturie



Mă numesc Daniela Mirică, am 35 de ani şi sunt din București. Aș vrea și eu să relatez minunile pe care Bunul și Dragul Sfânt Nectarie le-a făcut pentru mine, păcătoasa.
Prima dată când am auzit de Sfânt a fost în cursul anului 2010, cand am citit un articol despre acesta într-o revistă. Având la serviciu o colegă care merge destul de des la biserică, am rugat-o, dacă găsește, să-mi cumpere și mie Acatistul Sfântului. Spre surprinderea mea, colega mi l-a oferit peste vreo 2 zile; i-am mulțumit, l-am băgat în geantă şi acolo a rămas până într-o zi când ...............
Fusesem la doctor şi mi se confirmase că sunt însărcinată; ca şi la prima sarcină (mai am un băieţel) mi s-a spus că am o ”uşoară” deslipire de placentă. Mi s-a dat tratamentul pentru aceasta şi analizele de sânge pe care trebuia să le fac, printre care şi analize legate de coagularea sângelui (după ce domnul doctor a aflat că am antecedente în familie de persoane cu probleme cardiace – tatăl meu a decedat în urma unei comoţii cerebrale).
După vreo câteva zile, fiind acasă, am observat că am o uşoară sângerare. M-am speriat foarte tare (ştiind că asta poate duce la un avort spontan); l-am sunat pe domnul doctor, care mi-a recomandat să-mi fac o nouă ecografie şi să mă duc să mă vadă. Am plecat cu soţul şi cu băieţelul meu să-mi fac ecografia. În maşină, în drum spre clinică, mi-am adus aminte de Acatistul Sfântului Nectarie, pe care-l aveam în geantă. Am început să-l citesc plângând. La ecografie mi s-a spus că placenta s-a dezlipit destul de mult. La întrebarea mea dacă e posibil să pierd sarcina, doamna doctor mi-a răspuns: ”Să vă aşteptaţi, că dezlipirea este prea mare.” După ce am trecut pe la domnul doctor, care mi-a prescris nişte injecţii (bănuind că problema e de la coagularea sângelui, deoarece rezultatul analizelor nu ieşise încă) şi a zis că mă aşteaptă peste o săptămână, dacă nu intervine nimic în plus, m-am dus acasă, iar din acea zi am început să citesc zilnic Acatistul Sfântului Nectarie şi să mă rog fierbinte la acesta, la Bunul Dumnezeu şi la Maica Domnului să mă ajute să nu pierd sarcina. Bunul Dumnezeu a făcut să nu mai sângerez deloc şi aşa am ajuns peste o săptămână din nou la ecograf. După ce mi-a făcut ecografia, doamna doctor m-a întrebat: ”Ce a-ţi făcut, aţi luat ceva?”. I-am spus de injecţii şi de celelalte medicamente şi am întrebat: ”De ce? S-a dezlipit mai rău?” Răspunsul însă m-a făcut sa-mi dea lacrimile de bucurie: ”Nu, nu mai este dezlipită.” Deşi am mulţumit Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi Sfântului Nectarie pentru minunata veste, abia peste câteva zile, cand aceeaşi colegă care-mi dăduse Acatistul mi-a oferit şi cartea ”Sfântul Nectarie – Minuni în România” şi am început să o citesc, am realizat că Bunul şi Dragul Sfânt Nectarie îmi ascultase rugăciunile şi făcuse prima minune pentru mine şi familia mea. După ce a ieşit rezultatul analizelor, bănuiala domnului doctor s-a confirmat: am probleme cu coagularea sângelui, prezentând un risc de trombofilie.
A doua minune pe care Sfântul a făcut-o a fost cu băieţelul meu, în vârstă de 4 ani şi 4 luni, care de vreo 6 luni era tot bolnăvior (făcuse de 2 ori otită şi de 3 ori amigdalită acută şi de fiecare dată cu episoade febrile - 410C – câte 3 – 4 zile, deşi era sub antibiotice). Trecuseră 2 săptămâni de la ultimul ”roşu în gât”, când a făcut din nou febră 39,60C. Am fost cu el la doctor, care ne-a zis că are din nou amigdalită acută; am insistat să nu îi mai pună branulă, ci să îi dăm antibiotic pe gură. De la spital, am mers cu el acasă, am stat să-i scadă temperatura, apoi am luat un taxi şi am plecat cu el la Mănăstirea Radu Vodă, unde am citit Acatistul Sfântului Nectarie, l-am rugat plângând să-l facă bine pe băieţelul meu şi am rugat un preot să-i citească o rugăciune. Mărturisesc că din acel moment băieţelul meu nu a mai făcut febră deloc, iar după 7 zile de antibiotic, când am fost cu el la control, (deşi iniţial doamna doctor zisese că e necesar antibiotic timp de 10 zile), ne-a spus că arată foarte bine gâtul şi nu mai e nevoie să mai ia antibiotic până la 10 zile. Bunul şi dragul Sfânt Nectarie mi-a ascultat rugămintea şi a mai făcut o minune pentru mine, păcătoasa. A trecut de atunci o lună şi o săptămână şi băieţelul meu nu a mai făcut nici roşu în gât, nici febră. Îl împărtăşesc în fiecare duminică, zicem împreună rugăciunea ”Tatăl nostru” în fiecare seară şi ne rugăm pentru sănătatea lui şi a bebeluşului nenăscut încă.
Citesc zilnic Acatistul Sfântului Nectarie, Acatistul Sfântului Stelian (care am aflat între timp că e ocrotitorul copiilor), Acatistul Maicii Domnului şi Acatistul Mântuitorului Isus Hristos, le mulţumesc din suflet pentru minunile şi ajutorul pe care mi-l oferă mie şi familiei mele, şi-i rog să ne ţină sănătoşi în continuare şi să ne ocrotească.
Am intrat în luna a 8-a de sarcină şi am încredere că Bunul Dumnezeu, Maica Domnului şi dragii mei Sfinţi vor avea grijă de bebeluşul meu şi mă vor ajuta să aduc pe lume un băieţel sănătos.
Slavă lui Dumnezeu în veci !

Un comentariu: