vineri, 22 ianuarie 2010

Ana are nevoie de ajutor!



"Îmi este tare greu să va povestesc despre Ana, minunata mea nepoată de 13 ani, pentru că sunt foarte implicată, pentru că situaţia critică de acum a Anei este cel mai important lucru pentru mine si familia mea, pentru că vă fac partaşi la suferinţa, durerea şi disperarea mea, a noastră, necunoscând şi ignorând astfel problemele voastre, poate la fel de grave.



Ana este o fată frumoasă, veselă, inteligentă, talentată, sensibilă, tandră, prietenoasă, iubită şi îndrăgită nu numai de mulţii ei prieteni şi colegi ci şi de toţi cei care au avut bucuria de a o cunoaşte. Este un copil minunat care ne-a adus numai bucurii. Este adolescenta în care toate fetele ar dorii să se regăsească şi de care toţi băieţii s-ar simţi artaşi. Ana este tot ce ţi-ai putea dori!



În seara zilei de 25 noiembrie, la ora 18:10, Ana a fost lovită în plin de o maşină, chiar pe trecerea de pietoni din faţa şcolii nr. 150 "Sf. Elefterie" unde învată, în timp ce tatăl ei, Dragoş, o aştepta să traverseze strada şi să o conducă acasă, fiind pe partea opusă a parcului Eroilor, la "role", la doar 100 m de locul accidentului.

A fost transporată şi internată în stare foarte gravă, în comă de gradul IV - scor Glasgow 3, la Spitalul Universitar de Urgenţa Bucureşti, fiind cel mai apropiat de locul accidentului. Este şi spitalul unde mama Anei (sora mea, Luminiţa) este medic, în gardă în acea seară.


A fost diagnosticată cu traumatism craniocerebral sever (severe TBI) şi sindrom de hipertensiune intracraniană cu suferinţă severă de trunchi cerebral, hematom subdural de emisfer drept şi angajare subfalciformă care au impus intervenţie neurochirurgicală de urgenţă şi volet decompresiv. A doua zi s-a reintervenit pentru un nou hematom de pol frontal bilateral pe partea stângă.

Medicii nu i-au dat şanse de supravieţuire, spunând că numai o MINUNE o poate salva.
Şi după 45 de zile de coşmar şi comă profundă, de complicaţii şi incertitudini, Ana, sfidând orice prognostic, a deschis ochii. Unul mai mult decat celalalt dar Minunea a avut loc!
Nu e clar dacă, cât sau cum vede, este deocamdată paralizată (tetrapareză flască), dar înţelege ce i se spune si zîmbeste, cu jumătate de faţă, făcând gropite, la lucruri amuzante şi apoi se întristează şi plinge.... manifestări care au fost apreciate ca posttraumatic stress disorder acut -anxietate postraumatica acuta.

Daţi-mi voie să vă transmit una din poeziile scrise de Ana in timpul concursului "Matematica+/-Poezie" precum si un pasaj din discursul ţinut în cadrul concursului de oratorie în limba engleză "Public Speech Contest" ambele în 2009 :

"PUNCT
Ce e mai simplu ca un punct
Neânsemnat, restrâns, mărunt?
Mi-aş pune grijile-ntr-un punct
Zâmbetul în altul, la-ntâmplare
Încă un punct, inca o întristare.
Toate gândurile mele mărunte se ascund într-o mulţime infinită de puncte.
Si, de le-aş conecta, aş obtine o nouă figură geometrică,
Dragostea mea"





Dar Ana are şanse de recuperare! Clinica Hegau-Kinder&Jugendwerk GmbH din Gailingen / Germania poate şi e pregătită să o primească pe 20 ianuarie în secţia de recuperare neuropsihomotorie cu terapie intensivă şi să-i acorde tratamentul de care are urgent nevoie.

Este nevoie de un tratament de lungă durată iar costurile sunt foarte ridicate....numai pentru 21 de zile de spitalizare, sunt necesari 26,000 euro, plus transportul cu un avion special 12,000 euro....aceşti bani există pentru moment dar internarea poate dura luni....

S-a depus un dosar la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate Bucureşti şi sperăm că
mare parte din costuri să fie acoperite de Casă şi pentru o perioadă suficient de lungă care să permită progrese în recuperarea Anei.

Cu umilinţă şi speranţă vă rog să-i acordaţi Anei câteva clipe din timpul vostru, să vă gândiţi la ea ca energiile pozitive adunate să-i dea puterea de a merge mai departe. Daca doriţi să-i adresaţi câteva cuvinte, vă promit că mesajele voastre îi vor fi transmise. Iar dacă puteţi, faceţi o mică donaţie care să permită susţinerea financiară a spitalizării, transportului si procesului de recuperare ale Anei.

Daţi Anei şansa de a decide să trăiasca şi cum, pentru ca noua figură geometrică pe care a început-o să se întregească şi fiecare din voi să fie un punct al Dragostei ei pentru viaţă şi semeni!

Conturile în care puteţi face donaţii, deschise de tatăl Anei, Dragoş, sunt:
Titular cont: Radu Dragoş Ionel, CNP 1620828400074
Adresa titular cont : Splaiul Unirii 35, Bl.M7, sc.I , apt.no.24 ,sector 3, 030124 Bucureşti, Romania
1. la ING Bank, Agenţia Nerva Traian:
- RO90 INGB 0000 9999 0016 2736 (RON)
- RO13 INGB 0000 9999 0179 6826 (Euro)
Cod swift: INGBROBU

2. la Raiffeisen Bank, Agenţia Nerva Traian:
- RO49 RZBR 0000 0600 1225 0805 (RON)
- RO70 RZBR 0000 0600 1225 0815 (EURO)
Cod Swift : RZBRROBU

3. la BCR Sector 6

- RO12 RNCB 0318 0800 6814 001 (RON)
Cod swift: RNCBROBU
Îndrăznesc să vă amintesc că există si facilităţi fiscale acordate în cazul sponsorizarii organizaţiilor neguvernamentale:

CODUL FISCAL: Art. 21 litera p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli îndeplineste cumulativ urmatoarele condiţii:

1. este în limita a 30/00 din cifra de afaceri;

2. nu depăşeste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Pentru cei care doresc un contract de sponsorizare, Asociaţia Generation Europe - România îl poate întocmi şi semna.


Vă multumesc!
Alina Ciceu, matuşa Anei Radu

alinaciceu@hotmail.com

alina@generation-europe.eu

5 comentarii:

  1. Buna Ciprian, intentionam sa caut un articol in arhiva ta, "Copiii nu spun doar lucruri trasnite",ca sa-l recitesc, dar nu mai ai arhiva. Cum asa? Erau cateva articole interesante despre creativitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deocamdata mi se pare inutil sa mai continuu cu blogul. Poate ca pe viitor voi reface arhiva. Ma bucur totusi ca macar cineva ii resimte lipsa. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna..ana este colega mea de clasa..si totii ii simtim lipsa..si credem ca ana v.a veni cu noi in continure in clasa a 8-a dar unii oameni spun ca e imposibil..tu ce crezi??

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Ana,
    Sint Roxana Catalina Alupoaie din Constanta, iti trimit ceva banuti sa iti fie recuperarea rapida si usoara, stii ca ingerii pot face ceea ce mintea oamenilor nici nu viseaza?
    As mai putea sa iti transmit energie Reiki "pt o vindecare rapida, sanatate si recuperare la toate nivelele", dar imi trebuie acordul tau sau al unuia dintre parintii tai.
    Mie Reiki mi-a schimbat viata, si puteti cauta pe internet despre Reiki.
    Va indrum cu toata caldura si catre dna Lidia Barsan, terapeut din Bucuresti, pt terapii complementare si indrumare de la ingeri (este o persoana ce vede si vorbeste cu ingerii, si ajuta cu terapiile sale copii cu tot felul de sufeinte fizice).
    Aveti credinta in Bine si in Lumina, rugati-l pe Dumnezeu fara frica, si El va sti sa faca ceea ce e mai bine!
    adresa mea de email este roxanap2007@yahoo.com
    Sa zimbesti, copil drag, ca sufletul tau si inima ta divina sint vii si neafectate, iar gindurile tale sa le faci pozitive, caci au mare putere. Tu esti Dumnezeu, aici, pe Pamint.
    Te imbratisez,
    Cu drag Roxana
    0723613405

    RăspundețiȘtergere
  5. Am postat comentariul anterior pentru ca Ana sa afle ca o inima buna o va ajuta.
    In privinta energiei Reiki ii anunt pe toti cititorii acestui blog ca nu sunt de acord cu asa ceva.
    Exista bloguri New-Age-iste cate vrei, asa ca obscurantismele au unde sa isi gaseasca pistele de lansare in alta parte.
    Domnul ne-a lasat pentru vindecarea de orice boala spovedania, impartasania, Liturghia, Sfantul Maslu.

    RăspundețiȘtergere